Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Subsidies voor festiviteiten in gemeente Den Helder

0

Den Helder - Negen evenementen en veertien activiteiten krijgen volgend jaar financiële steun van de gemeente Den Helder. 

Het gaat om de evenementen: Halve van Den Helder, Gameday, Vliegerfeest aan Zee, TedX-event, Historisch Weekend, Botterwedstrijd, Tuindorp goes Country & Western, Zomerdromen en Tour de la Salle. 

De activiteiten die een gemeentelijke subsidie krijgen zijn: Bunkerdag, Racing Aeolus, Julianadorp Power Festival, Sinterklaashuis en intocht Sint Nicolaas, Urban Underground, International JO13, Wandeltocht Julianadorp, Feest in de Vesting aan Zee!, Grachtenconcert, Cultuur in de Schuur, Chillen voor tieners Springfair, Smaken van de Wereld, Big Bands at Sea en Super Hero Kids + Obstacle Race.

De gemeente heeft hiervoor in totaal ruim 130.000 euro beschikbaar. Onder meer de Adviesraad Citymarketing heeft het college geadviseerd over de verdeling van het geld. Net als in voorgaande jaren stond hierbij  het thema ‘Den Helder Kust de Zee’ centraal. Den Helder heeft van oudsher een sterke band met de omringende zee.

De stad ontleent daaraan, samen met het cultuurhistorisch erfgoed, haar identiteit. Initiatieven die zich houden aan het thema scoren hoger bij het verlenen van subsidie.

‘Evenementenwethouder’ Trees van der Paard is blij dat er voor volgend jaar zoveel verschillende soorten evenementen en activiteiten zijn aangemeld. ,,Ze houden onze stad het hele jaar door bruisend. Dat is niet alleen fijn voor onze eigen inwoners, ook bezoekers uit de regio komen er voor naar Den Helder. Vandaar dat het college ze graag ondersteunt.”

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag